Stagiaire gezocht!

stagiair gezocht
06-12-2018
748 keer bekeken 0 reacties

Ben je geïnteresseerd in wat er nodig is om Nederland naar de toekomst toe logistiek bereikbaar te houden? Kies voor een stageplek in het programmateam Goederenvervoercorridors en verdiep je in bestuurlijke, complexe en interdisciplinaire vraagstukken voor het logistieke bedrijfsleven en de overheid

Je werkt als stagiair programma-adviseur mee in het programmateam Goederenvervoercorridors: een groot nationaal programma met veel betrokken partijen. Je draait volledig en volwaardig mee in het project, ook in overleggen met interne en externe partijen. We vinden het belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt en tastbare resultaten bereikt, maar we zullen je daar zeker in begeleiden. Daarnaast bieden we je volop mogelijkheden om te werken aan je persoonlijke leerdoelen en kwaliteiten. 

Samen met je directe collega’s werk je aan de realisatie van de ongeveer twintig acties. Afhankelijk van je interesses, je studieachtergrond en het soort stage bepalen we samen de invulling van je stageperiode. Dit kan op drie manieren:

  • Je kiest ervoor inhoudelijk bij te dragen aan een concrete actie. Denk daarbij aan het formuleren van sturingsafspraken, het optimaliseren van knooppunten, modal shift potentie, het vergroten van de robuustheid van vaarwegen, de aanpak van kademuren, afvalstromen van weg naar water en clean energy hubs (brandstoftransitie). Afhankelijk van de actie zet je jouw kennis in om samen met andere organisaties keuzes inhoudelijk te onderbouwen en voor te bereiden.
  • Je draagt bij aan de corridordoelen zoals het versterken van de economie, het verduurzamen van de corridors, het vergroten van de veiligheid en/of de kwaliteit van de corridors. Je doet onderzoek binnen deze thema’s.
  • Je ondersteunt de programmaorganisatie. Zo draag je bij aan complexe besluitvoorbereiding tussen meerdere overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Je richt je hierbij op: het meten van de corridorperformance, (het evalueren van) de samenwerking met gebruikers en stakeholders, internationale samenwerking, integratie van deze corridors met Europese doelstellingen of alternatieve vormen van (internationale) bekostiging. 

Lees meer over deze stageplek op werken voor Nederland

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen