Hoe veilig zijn onze truckparkeerplaatsen?

14-03-2019
1212 keer bekeken 0 reacties

Op de Goederenvervoercorridors is grote behoefte aan veilige parkeerplaatsen voor trucks. Minder transportcriminaliteit levert voordelen op voor de transportsector en de maatschappij als geheel. Het is goed voor de verkeersveiligheid, vanwege beter uitgeruste en minder gestreste chauffeurs op weg.

Daarom is één van de acties onder het Programma voor de Goederenvervoercorridors het realiseren van meer beveiligde parkings en is eind vorig jaar een aanvraag gedaan bij de Europese Commissie voor subsidie uit het CEF fonds voor de aanleg van vier parkings. Op zeer korte termijn wordt hierover uitsluitsel verwacht.

De grote behoefte aan parkings wordt bevestigd door de studie over “Safe and Secure Parking Places for Trucks” die is uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie en waarvan nu de resultaten beschikbaar zijn.

Er is in deze studie gewerkt aan een Europese standaard op voor beveiligde parkeerplaatsen, inclusief minimum vereisten voor voorzieningen. Er komen vier beveiligingsniveaus, van laag naar hoog: brons, zilver goud en platina. Parkeerplaatsen worden geaudit volgens vaste procedures. Ook zijn er handleidingen beschikbaar voor het opstellen van businesscases. Uitgebreid kaartmateriaal geeft aan waar behoefte is aan parkeerplaatsen. Voor meer informatie over truckparkings, neem contact op met Rob de Leeuw van Weenen.

Bekijk hier het eindrapport van de Europese studie.

Klik hier voor alle deelrapporten.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen