Congres Topcorridors 6 juni 2019

07-05-2019
2408 keer bekeken 0 reacties

We maken de balans op na anderhalf jaar programma Goederenvervoercorridors: wat is inhoudelijk bereikt, wat komen we tegen op de weg van deze vernieuwing? Wat is nodig om naast infrastructuur ook logistiek, ICT en ruimtelijk-economische planning programmatisch in te zetten voor deze opgave?

Deze vragen (en antwoorden) komen allemaal aan bod op 6 juni a.s. en we willen je er actief bij betrekken.

We want to present and discuss the results and themes of the Dutch Freight Corridor Program, one and a half year after the start.

De heren Wim Gideonse (directeur AT Osborne) en Menno Mennist (directeur Panteia) doen de aftrap, gevolgd door de laatste stand van zaken omtrent de Topcorridors door Luc de Vries. Vervolgens geeft gastspreker Karla Peijs aan welk beleid Europa voert op het gebied van goederenvervoercorridors en wat dit betekent voor Nederland.

GASTSPREKERS DEELSESSIES

Onze gastsprekers gaan nader in op het nationale en internationale belang van de corridors en bijbehorende opgaven. De Europese Commissie en de Duitse Deelstaat Nordrhein- Westfalen zullen ook deelnemen. In deelsessies verdiepen we ons onder leiding van:

  • Tertius Hanekamp in de recente Europese projecten (Fluxnet en Vital Nodes), waarbij Knooppunten ruimtelijk ontwikkeld worden als onderdeel van de Europese TEN-T corridors. Hij neemt ons mee met aansprekende voorbeelden en pilots. Tertius shows us results of pilots regarding spatial development in nodes on European freight corridors (in Engels/English)

  • Ruud van Heugten (directeur Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo) in de ruimtelijk-economische ontwikkeling en sturing van Knooppunt Venlo en de toegevoegde waarde van knooppunten voor de goederencorridor.

  • Joris Cornelissen (projectleider Truckparkings/RWS), Theo Heinink (projectleider Clean Energy Hubs/Gelderland) en Paul Bleumink (Buck Consultants) in topvoorzieningen op de corridors: de cases Truck Parkings en Clean Energy Hubs en de rol van publiek-private financiering.

  • Rob Brekelmans van de GVT Group in efficiënt vervoer en synchromodaliteit: over de logistieke de opgave om bezettingsgraden van vrachtwagens, treinen en schepen structureel te verhogen voor de efficiënte corridor.


Bekijk hier het hele programma.

LOCATIE

  • Panteia Zoetermeer, Bredewater 26, Zoetermeer (nabij station en A12 – AFSLAG ZOETEMEER Centrum)

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen