Nieuwe gedeputeerden bij corridorpartijen

14-06-2019
2992 keer bekeken 0 reacties

Na de verkiezingen werden de onderhandelingen gestart voor nieuwe colleges en er is de afgelopen tijd hard gewerkt om nieuwe te vormen. Voor Gelderland, Noord-Brabant en Limburg zijn de formaties afgerond en de nieuwe colleges met gedeputeerden zijn bekend. Zuid Holland is er helaas nog niet uit.

Provincie Gelderland: nieuw college van Gedeputeerde Staten
De leden zijn Jan Markink (VVD), Christianne van der Wal (VVD), Peter Drenth (CDA), Jan van der Meer (GroenLinks), Peter Kerris (PvdA) en Peter van ’t Hoog (ChristenUnie).
‘We kijken hoe we slimmer kunnen omgaan met de vele verbindingen en knooppunten die er zijn op de weg, in de lucht, op het water zoals in de Gelderse Corridor. De Railterminal Gelderland (RTG) speelt een cruciale rol om de goederenstroom niet alleen door Gelderland te laten gaan, maar dat ook op een duurzame en multimodale wijze mogelijk te maken. Dit versterkt ons vestigingsklimaat voor de provincie als geheel.’ (uit het Gelderse coalitieakkoord).

Brabant krijgt de komende vier jaar 7 gedeputeerden.
Christophe van der Maat (VVD), Anne-Marie Spierings (D66) en Erik van Merrienboer (PvdA) blijven op hun post. Marianne van der Sloot (CDA), Rik Grashoff (GroenLinks), Martijn van Gruijthuijsen (VVD) en Renze Bergsma (CDA) maken het nieuwe college van Gedeputeerde Staten compleet. Christophe van der Maat (VVD) houdt mobiliteit in zijn takenpakket. Samen met de commissaris vormen zij de komende vier jaar het provinciebestuur.

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten, met van links naar rechts Martijn van Gruijthuijsen (VVD), Marianne van der Sloot (CDA), Erik van Merrienboer (PvdA), Christophe van der Maat (VVD), Anne-Marie Spierings (D66), Rik Grashoff (GroenLinks) en Renze Bergsma (CDA).

Geen coalitie, wel bestuurders van FvD en PVV in Limburg
De provincie Limburg krijgt de komende jaren een extraparlementair college. Dat betekent dat de bestuurders niet namens een partij in het college zitten en er is ook geen coalitie is gevormd. Er geen meerderheid te vinden was voor een traditionele coalitie in Limburg. In plaats daarvan komt er een programma dat wordt opgesteld door het college. Vervolgens moeten er voor de plannen wisselende meerderheden worden gezocht in het Limburgs parlement.
 

Ger Koopmans (CDA) , Hubert Mackus (CDA), Joost van den Akker (VVD), Ruud Burlet (Forum voor Democratie), Robert Housmans (PVV),  Andy Dritty (Lokaal-Limburg) en Carla Brugman (GroenLinks),

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen