Minister biedt Havennota 2020-2030 aan

06-04-2020
665 keer bekeken 0 reacties

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft de ontwerp Havennota 2020 – 2030 samen met de onderliggende onderzoeksrapporten aan de Tweede Kamer gestuurd. Het betreft een integrale visie over de toekomst van de Nederlandse zeehavens en de mainport Rotterdam.

Ondanks dat de havens zich in een goede uitgangspositie bevinden, stelt de minister van Infrastructuur en Waterstaat dat de vanzelfsprekendheid voorbij is vanwege de fundamentele uitdagingen die op de havens afkomen. Voor het behoud en het versterken van de economische waarde van de havens voor ons land is het van belang om adequaat op de veranderingen in te spelen.

Deze Havennota voorziet onder andere dat er meer samenwerking noodzakelijk is om de vooraanstaande positie van de Nederlandse havens in Europa en de wereld te behouden. Het perspectief van de Havennota is een geïntegreerd systeem van samenwerkende havenbedrijven om de systeemsprong naar een duurzame en digitale haveneconomie te maken. In de bijlage de volledige nota en aanbiedingsbrief TK.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen