Railterminmail Greenport Venlo aangesloten op bestaand spoor

29-06-2020
659 keer bekeken 0 reacties

Railterminal Greenport Venlo is sinds 26 juni officieel aangesloten op het bestaande spoor. Om te laten zien dat de aansluiting een feit is, reed er een testtrein vanaf het openbare spoor de terminal van Cabooter Group op. Naar verwachting wordt de nieuwe railterminal in september in gebruik genomen

 Venlo beschikt al over twee railterminals, waar goederen per spoor van en naar Venlo worden vervoerd. De derde, en tevens grootste inlandse railterminal van Nederland, is in aanbouw. De terminal beslaat in totaal 28 hectare en heeft onder meer acht sporen van negenhonderd meter.

Minder vrachtwagens
Het nieuwe spoor en de railterminal van Cabooter Group moeten zorgen voor minder vrachtwagens op de weg. De terminal krijgt een maximale capaciteit van 600.000 TEU per jaar. De meest voorkomende containers die worden gebruikt voor het vervoer op containerschepen en op vrachtwagens zijn 2 TEU. Hier kunnen straks per dag 12 treinen worden geladen en gelost. Eén trein vervangt 56 vrachtwagens zodat het wegverkeer in de regio verder wordt ontlast en hiermee reduceert ook de CO2-uitstoot, fijnstof en stikstof.

Impuls regionale economie
In april van dit jaar heeft de Minister het startschot gegeven van de aanleg van het grootste inlandse railterminal. Het nieuwe en verlegde spoor heeft 50 miljoen euro gekost. Het Rijk heeft daarvan de helft betaald, de provincie 20 miljoen en de gemeente Venlo 5 miljoen. De terminal is belangrijk voor de Limburgse economie en de verdere ontwikkeling van de regio. Alle goederen gaan nu via Venlo naar Duitsland. Het is belangrijk dat goederen snel worden overgeslagen.

De Cabooter Group uit Venlo gaat de terminal beheren en investeert er ruim 20 miljoen in. Het logistieke bedrijf verwacht van hieruit in de toekomst goederen over het spoor naar heel Europa te kunnen versturen. En zelfs nog verder. De railterminal is volledig elektrisch bereikbaar.

  

Voor meer informatie neem contact op met Leon Peters van de de gemeente Venlo.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen