Online World Circulair Economy Forum +Climate -15 +16 APRIL 2021

24-03-2021
178 keer bekeken 0 reacties

Om de doelstellingen uit het klimaatakkoord van Parijs te kunnen halen, moet ook de wereld veranderen in een circulaire economie. Save the date 15 EN 16 APRIL 202: ONLINE WORLD CIRCULAR ECONOMY FORUM+CLIMATE (georganiseerd door ministeries van IenW en BuZa en het Finse innovatiefonds Sitra).

Nederland en  Fins Innovatiefonds SITRA houden online bijeenkomst op 15 en 16 april 2021

Een circulaire economie zorgt voor ongeveer 20 procent minder broeikasgassen in de lucht en kan daarmee structureel bijdragen aan de afspraken uit het Parijsakkoord. Het World Circular Economy Forum+Climate is de online conferentie om aandacht te vestigen op het belang van een circulaire economie om klimaatdoelen te halen.

De virtuele top wordt georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Finse innovatiefonds Sitra. Op uitnodiging van staatssecretaris Stientje van Veldhoven en Jyrki Katainen, voorzitter van Sitra, gaan overheden, internationale organisaties, kennisinstellingen, de private sector en burgers met elkaar in gesprek op 15 en 16 april 2021. De conferentie wordt afgesloten met een Action Statement met concrete toezeggingen van deelnemende landen, bedrijven en organisaties.

"Het is tijd voor verandering. Tijd voor een circulaire economie, die noodzakelijk is voor een klimaatneutrale wereld in 2050. Voor een gezonde toekomst van onze kinderen moeten we stoppen met het verspillen van grondstoffen, waardevolle materialen hergebruiken en er nieuwe producten van maken. ...." Stientje van Veldhoven

Lees meer

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen