Congres ‘Samen Werken aan Topcorridors’ 02 december 2021 (volledig digitaal)

30-11-2021
1501 keer bekeken 0 reacties

Wegens de huidige coronamaatregelen hebben wij besloten het congres ‘Samen Werken aan Topcorridors’ op 02 december 2021 volledig digitaal te laten plaatsvinden.

UPDATE: u kunt het congres terugkijken op de website van de Topcorridors.

Geachte relatie,

Bij deze nodigen wij u van harte uit voor het congres Samen Werken aan Topcorridors.
Wanneer: donderdag 02 december 2021 van 13.00 uur tot 16.00 uur (deelname is alleen digitaal mogelijk!). 

Een goed draaiende economie is gebaat bij adequate verbindingen voor transport. Het programma Topcorridors zoomt in op de twee belangrijkste corridors van Nederland. Dit zijn de corridors oost en zuidoost.

Het congres van de Topcorridors is een jaarlijks terugkerend congres. Tijdens dit congres adresseren we de thema’s die van belang zijn om de topcorridors te optimaliseren en toekomstbestendig te houden. Dit jaar is gekozen voor de thema’s duurzaam, digitalisering en grensoverschrijdend. Voorgaande edities van het congres kunt u terugkijken.

Daarnaast hebben we in het landschap van de topcorridors de afgelopen jaren veel zien veranderen. Zo zijn er truckparkings bijgekomen, is de containerbinnenvaart versterkt en is ingezet op railterminals. Bij deze en andere successen staan we tijdens het congres kortstondig stil.

Deze editie van het congres houden we op donderdagmiddag 02 december van 13.00 uur tot 16.00 uur in de LocHal in Tilburg.

Vanwege de coronamaatregelen hebben we gekozen voor een digitale variant. We zetten in op livestreams en on-site-sessies. Dit betekent dat bezoekers alleen vanaf thuis kunnen inloggen om het congres te volgen. 

Het congres Samen Werken aan Topcorridors wordt georganiseerd door het programma Topcorridors in samenwerking met AT Osborne en Panteia.

U kunt het congres terugkijken op de website van de Topcorridors.

 

Programma:

12.30 uur: Inloop met koffie

13.00 uur: Opening door dagvoorzitter Annemarie Bruning

13.05 uur: Film ‘’Successen op de Topcorridor”

13.10 - 13.20 uur: Toespraak Daniel Mes (Europese Commissie; kabinet Frans Timmermans) over ontwikkelingen in Europese beleid en regelgeving m.b.t. goederenvervoercorridors

13.20 - 13.30 uur: Panelleden worden een voor een op podium geroepen en kort geïnterviewd.

  • Vera Tax (Europees parlement) (internationaal belang Topcorridors, belang goede voorzieningen en samenwerking op de corridors in Nederland en Europa]
  • Nanne Onland (digitalisering op de Topcorridors)
  • Liana Engibarjan (jonge binnenvaartschipper en influencer)

 13.30 - 13.40 uur: Bart Kuipers (Erasmus Universiteit) presenteert de adviezen van Adviesteam Wetenschap van de Topcorridors over de toekomst van de goederencorridor (kansen en bedreigingen). Voegt zich daarna bij panel. 

13.40 - 13.55 uur: Paneldiscussie o.l.v. Annemarie Bruning over internationale belang, duurzaamheid en digitalisering als belangrijkste opgaven.

13.55 - 14.05 uur: Mentimeter (2 vragen aan publiek—Word Cloud)

14.05 - 14.15 uur: Vragen en reacties uit publiek (interactie met panel)

14.15 - 14.20 uur: Column ‘Nederland distributieland’ door Merten Nefs (architect en onderzoeker aan de TU Delft)

14.25 - 14.45 uur: Pauze en verspreiding naar 3 workshops

14.45 - 15.25 uur

Workshops

  • Digitalisering: Nanne Onland presenteert het plan en de organisaties die de goederencorridor verder digitaliseren, daarna interactie met deelnemers met als kern: wat wil je toevoegen aan het plan (en waarom en hoe?), wat wil je schrappen (waarom?).
  • Internationalisering: Gesprek aan tafel met Vera Tax o.l.v. Menno Menist, publiek kan vragen stellen.
  • Duurzame Distributielandschappen-workshop: ontwerpend onderzoek in de knooppunten Venlo, Tilburg en Nijmegen door Merten Nefs en Anne Loes Nillesen. Interactie met deelnemers met behulp van kaarten.

15.30 - 15.45 uur

Korte pitches: belangrijkste conclusies workshops

15.45 - 16.00 uur

Afsluitend interview van Annemarie Bruning met gedeputeerden van de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zuid-Holland en programmamanager Topcorridors Luc de Vries

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen