Brabant scherpt regels verder aan voor XXL-distributiecentra

03-02-2022
1084 keer bekeken 0 reacties

Noord-Brabant scherpt de regels voor grote distributiecentra verder aan. Bouw van de vaak enorme loodsen is alleen nog toegestaan op bedrijventerreinen bij Tilburg, Veghel, Heesch-West en Haps.

Een Chinese megastore die een XXL-loods van meer dan drie hectare wil bouwen in Brabant, louter en alleen om van daaruit de Europese markt te bedienen, is niet langer welkom, laat gedeputeerde Erik Ronnes weten bij Omroep Brabant.

Topcorridors

Binnen het Topcorridors-programma hebben 4 zuidelijke provincies en grote logistieke knooppunten en steden onderzoek laten verrichten door STEC. Instrumentarium en beleid zijn doorgelicht. Op basis van dit onderzoek nemen provincies acties om XL-logistiek te bundelen langs water-, rail- en wegcorridors en betere en duurzamere inpassing in de omgeving af te dwingen. Ook worden bestemmingplannen geactualiseerd om ongewenste vestiging tegen te gaan.

Met deze acties wordt het milieu gediend, het gebruik van vaar- en railwegen bevorderd en de regionale economie beter ondersteund.

Dat maakt deze provincies langs de grote goederencorridors sterker en mooier.

Bron: nos.nl en omroepbrabant.nl

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen